OPERAMUNDI,

Un blog nascut din iubire pentru marile voci ale trecutului si prezentului.



luni, 19 aprilie 2010

Lucia Aliberti, mostenire de la Maria Callas...


Soprana Lucia Aliberti cunoscuta si apreciata pentru exceptionalele sale aparitii in rolurile de belcanto ale lui Bellini, Donizetti si Rossini vadeste o importanta vocalitate de soprana dramatica de agilitate. Absolventa a Conservatorului din Roma la clasa maestrului Luigi Rigacci continua studiul vocal cu tenorul Alfredo Kraus si pentru o scurta dar importanta perioada din viata ei, cu legendara Maria Callas de la care a mostenit (indraznesc sa spun, cam tot)...asemanarea vocala este izbitoare.

Detine un background musical important, aceasta studiind chitara, acordeon, vioara si mandolina.
Soprana Lucia Aliberti este cunoscuta deasemenea si pentru marile concerte la care este invitata sa participe incepand cu Vatican, invitata de onoare a festivalului " Cinema for Peace" de la Berlin, Galele de la Monte Carlo pentru UNICEF si UNESCO.

Este considerata ca specialista in repertoriul lui Vincenzo Bellini iar paleta de roluri este impresionanta: Lucia in Lucia di Lammermoor, Anna in Anna Bolena, Maria in Maria Stuarda, Elisabetta I in Roberto Devereux, Lucrezia in Lucrezia Borgia de Donizetti, Beatrice in Beatrice di Tenda, Norma in opera omonima, Amina in La Sonnambula, Elvira in I Puritani, Imogene in Il Pirata, Alaide in La Straniera, Giulietta in I Capuletti ed I Montecchi de Bellini, Semiramide in opera omonima de Rossini, Violetta Valery in La Traviata, Maria in Simone Boccanegra, Luisa in Luisa Miller, Gilda in Rigoletto de Verdi.

Este laureata cu doua premii importante: The Golden Feder in mai 2006 la Hamburg iar din partea asociatiei prietenilor Teatro alla Scala Premio Maria Callas.

Interpreteaza capodopere de belcanto in mari teatre de opera incepand cu Metropolitan Opera din New York, Washington Opera, Royal Opera House Covent Garden in Londra, Teatro alla Scala, Deutsche Oper Berlin, Bayerische Staatsoper Munich, Hamburg Staatsoper, Stuttgart Staatsoper, Wiener Staatsoper, Opera House Zurich, Balshoi Teatr Moscova, Royal Opera Stockholm, Opera Roma, Teatro San Carlo di Napoli, Teatro Bellini Catania, Teatro Real Madrid, Nederlandse Opera Amsterdam, Theatre de la Monnaie Brussels, Teatro Colon Buenos Aires.
Colaboreaza cu mari maestrii, Riccardo Chailly, Fabio Luisi, Lorin Maazel Riccardo Muti, Kent Nagano, Giuseppe Sinopoli, Antonello Allemandi sau Marcello Viotti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu