OPERAMUNDI,

Un blog nascut din iubire pentru marile voci ale trecutului si prezentului.



duminică, 7 februarie 2010

Elena Obraztsova, definitia perfecta a vocii de mezzosoprana


Elena Obraztsova nascuta la Leningrad pe 7 iulie 1939, ramane chiar si astazi un nume de referinta in lirica mondiala, o mezzosoprana de o cuceritoare muzicalitate, timbricitate si dramatism, lucru din ce in ce mai rar intalnit in zilele noastre.
Absolventa a Connservatorului din Leningrad, in anul 1963 este invitata sa interpreteze rolul principal in opera Boris Godunov la Balshoi Theater in Moscova, rol ce i-a deschis portile marilor teatre de opera din europa si america.
In Decembrie 1977 deschide cel de-al 200-lea sezon la Teatro alla Scala din Milano interpretand rolul Eboli in Don Carlo de Giuseppe Verdi sub bagheta lui Claudio Abbado. In anul 1978 interpreteaza rolul Carmen in opera lui Bizet alaturi de Placido Domingo intr-o punere in scena a lui Franco Zeffirelli, productie ce avea sa fie inregistrata si lansata pe vhs. Colaborarea cu marele Zeffirelli continua in Cavalleria Rusticana de Mascagni , Elena Obrastzova interpretand rolul Santuzza , inregistrarea cu acest film avand loc in anul 1982.
Abordeaza in decursul carierei o paleta impresionanta de roluri in operele : Adriana Lecouvreur de Cilea, Il Trovatore de Verdi alaturi de Luciano Pavarotti si Joan Sutherland, Werther de Massenet, Amneris in Aida de Verdi la Metropolitan Opera din New York, debut ce avea sa fie descris ca (" one of the great Met debuts in recent history"), Dalila in Samson et Dalila de Saint-Saens tot la Metropolitan Opera, Ulrica in Un Ballo in maschera de Verdi si Adalgisa in Norma de Bellini.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu